8. 3. 2012.

Ženski dan

Sećam se kada smo bili u osnovnoj školi i sakupljali novac u razredu, da bi obradovali razrednu i ostale nastavnice sa najlepšim cvećem. Trkali se sa ostalim razredima, da imamo najoriginalnije aranžmane i kontrolne odgodili za neki drugi čas. Znate onu rečenicu "Nastavnice, danas je Vaš dan, ko još piše kontrolni?"  A ona ne može da odoli dečijim osmesima na licu, pa popusti.


I danas, deca to isto rade, ali nekako drugačije, na njima svojstven način. A, muškarci? Pa, juče sam čula u gradu pričaju dva muskarca "Moram ići poklon da izaberem, za moju malu, za dan zaljubljenih sam preskočio, nisam bio tu, sada moram da nadoknadim!".  "Joj, da, ma i ja ću, neko cveće da izaberem, i to je to!",  odgovara mu drugi. Prvo što mi je jako zaparalo uši je kada je izgovorio  "moram"?! Nekako kao da se ovaj ženski praznik "izlizao" , ili je i pre bilo prividno, a ja sada samo porasla i uvidela.

Dragi moji, ne morate vi ništa i niko vas ne može naterati da učinite ono nešto što ne želite. Valjda se to radi iskreno da bi obradovali svoju voljenu i samim tim i vi bili zadovoljni i srećni što ste to učinili.


Ko ga je uopšte i smislio, pitate se? Verujte da će ženu više obradovati neka divna i slatka bombonjera, bilo koji drugi dan u godini, kada će najmanje to očekivati, kada ćete je iznenaditi više nego za taj dan kada se kao nešto očekuje. Ne moraju to biti neki skupi pokloni koji postoje, ne moraju biti ni materijalni, važna je namera i volja, i da to činite sa ljubavlju i zato što ona to zaslužuje, jer je vaša!  Poklon je i vaš poljubac, zagrljaj, pogled upućen njoj. Samo njoj. Vreme provedeno kada ste zajedno! A one cipele koje joj se svidjaju, samo oslušnite kako priča o njima, otkriće i koja je prodavnica u pitanju, i ako već možete ispunite joj i tu želju, ali osmeh uvek možete da joj poklonite, on ne košta, ne zaboravite!

Drage dame, uživajte! :)))



5 коментара:

  1. Danas i ja baš razmišljam i sećam se osnovne škole i skupljanja para da učiteljici kupimo nešto, muzičku kutiju koje su tada bile jako popularne, hehe, ili neki nakit...A ona kao ne očekuje poklon pa se najstrašnije iznenadi :D
    A što se ovog dana tiče, pa i dana zaljubljenih, ne slavih ih, ne očekujem ništa od dragog jer je meni pored njega svaki dan 8. mart i 14. februar :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da i muzicke kutije su tada bile potpuni hit... :))
      Tako je, to volim da cujem, bravooo za njega! :))

      Избриши
  2. E da, ja se sećam prvog razred osnovne škole,bili smo mali nismo se ni organizovali, niti imali pojma o tome, da treba, šta, kako. Neka deca su donela poklončiće, a bilo je i nas koji nismo, da bi na kraju časa kada je primila poklone od onih koji su doneli, učiteljica lepo prozvala sve nas koje nismo. Pa nije potrebno da opišem taj osećaj, kao na streljanju. Posle sam joj svake godine donela nešto glupavo :)

    ОдговориИзбриши