29. 4. 2012.

Viva Vox Choir

Znamo ih sa nedavnog zatvaranja Evropskog prvenstva u rukometu, koje je održano u Beogradu. Malo je reći da su oduševili sve prisutne u Areni, kada su nastupili sa pesmom "Ameno". Sada ćemo malo bolje upoznati tu neverovatnu i sjajnu ekipu, kako je počela sa svojim radom.  

Viva Vox je hor iz Zemuna koji se pretežno bavi a cappella  (bez instrumenata) obradama pop-rok muzike uz pratnju bitboksa.  

Hor je nastao zahvaljujući entuzijazmu i nezaustavljivoj energiji Jasmine Lorin, koja je kao profesor Zemunske gimnazije punih 14 godina bila dirigent školskog hora. Članovi hora su se 2003. godine zajedno sa Jasminom pridružili KUD-u „Branko Radičević“, a 2005. godine zvanično su se registrovali kao samostalni hor Viva Vox.
   


U početku, hor Viva Vox se bavio klasičnom muzikom i izvodio dela Mokranjca, Vujića, Mocarta, Hendla... Međutim, uvek su najviše uživali u zabavnim delima kojima su bolje dopirali do publike. Od 2007. godine sami pišu aranžmane za pesme grupa Queen, Abba, Vampiri, koje izvode bez pratnje instrumenata, a od 2009. godine u svoj nastup su uključili i bitboks. 

Snimak njihovog izvođenja pesme Du Hast nemačkog industrial-metal benda Rammstein sa ovog koncerta u roku od par dana obišao je ceo svet i doneo horu milionsku popularnost na sajtu YouTube. Nakon burnih reakcija iz sveta, i javnost u Srbiji poklonila je više pažnje horu Viva Vox, koji nakon toga beleži brojna gostovanja na festivalima i u televizijskim i radijskim emisijama.Hor redovno održava novogodišnje koncerte, a 2010. godine je ovo tradicionalno dešavanje po prvi put bilo koncipirano kao celovečernji a cappella pop-rok koncert. 



U budućnosti, Viva Vox će nastaviti da se bavi a cappella obradama popularne muzike, ali i da eksperimentiše sa različitim muzičkim žanrovima i pomera granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas.   Na koncertu u Sava Centru, krajem 2011. godine su izveli  poznate pesme raznih izvodjača: Circle  of Life, Ameno, Don’t Worry Be Happy, Billy Jean,  Africa, Du Hast,  uneli novinu izborom pesama i pripremili pravo iznenadjenje za publiku.   
Njihova najveća želja je da pod vođstvom svog dirigenta Jasmine Lorin  nastave da u pravom svetlu predstavljaju našu zemlju u inostranstvu, a da u Srbiji pomognu popularisanje horske muzike.




                               Videli ste da je došao red na jedan muzički post, potpuno zasluženo, a tu je i  njihova 
                                                zvanična FB stranica ako želite da pratite njihove novosti!                                           


                                                              Uživajte slušajući ih, sjajni su! :)))

11 коментара:

  1. Ljudi su neverovatni :) Svaka im cast na entuzijazmu!!

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je bas krivo sto nisam isla da ih slusam, fenomenali su!!! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Obozavam ih, pogotovo kada pevaju Queen!

    www.style-trigger.com

    ОдговориИзбриши
  4. I don't understand the language but love the last pic:D everyone looks stylish and happy:))

    United Kingdom Of Fashion

    x

    ОдговориИзбриши
  5. Jednom sam ih slusala na TV-u. Veoma su interesantni i odlicno zvuce

    ОдговориИзбриши